Groot en klein

Standaard

Voor mijn 30e verjaardag heb ik een naaimachine gekregen van mijn ouders. Of ik het leuk zou vinden wist ik niet, maar wilde het graag uitproberen. Oefenen en uitproberen bij mijn moeder kwam er telkens niet van, dus werd de knoop doorgehakt, ik mocht er een uitzoeken voor mijn verjaardag. Dit duurde even, maar uiteindelijk op mijn 31e verjaardag had ik een naaimachine. Het is nu dus een dik jaar geleden dat ik mijn eerste steken heb genaaid. De hoogste tijd voor een eerste naaiblog!

Na wat kleine projectjes als een etuitje, een luieretui en een lekkere wikkeldoek voor de baby, was de inspiratie even weg. Dat veranderde toen Elina geboren werd. Ik kon opeens de leuke gratis jurk patroontjes die ik vond via Pinterest uitproberen. Al snel was het eerste jurkje een feit!

Aardbeienjurkje

Het patroon voor dit jurkje vond ik op de De droomfabriek, samen met de tutorial was het heel goed te doen. En ondanks dat ik natuurlijk wel wat schoonheidsfoutjes heb gemaakt, vind ik hem erg mooi geworden! Toen Elina hem voor het eerst aan had was ik zo trots als een pauw!

Een half jaartje nadat Elina geboren is, beviel een vriendin van een prachtige dochter, toen moest ik (van mezelf) natuurlijk direct weer aan de slag, ook deze versie van het jurkje vind ik erg goed gelukt!

DSC04142

Laatst vond ik het tijd voor de eerste rok voor mezelf. De bedoeling was voor mijn verjaardag, maar dat heb ik net niet gehaald (story of my life, haha) De stof hiervoor heb ik al jaren in huis, zou een projectje worden wat ik samen met mijn moeder zou doen. Het patroon dat ik toen had uitgezocht, vond ik nu na 2 zwangerschappen wat minder geschikt, dus ben ik weer gaan zoeken. Ik stuitte op deze twee beschrijvingen over hoe je zelf een patroon voor een rechte rok kon maken. Via Madame Zsazsa kwam ik bij Tante Hilde En heb bij beide wat gekeken en uiteindelijk mijn eigen rokpatroon getekend! Het leek me leuk wat extra’s toe te voegen dus heb ik een ‘nep’ wikkelrokje met knopen ervan gemaakt. Super tevreden! En uiteindelijk 5 dagen na mijn verjaardag klaar….

DSC04939

Binnenkort meer naaiplezier met een heuse broek voor Gerben. Daar ben ik nu druk mee in de weer, toch wel wat ingewikkelder dan een jurkje of rokje, alvast een voorproefje:

DSC04899

Wie spot de eerste beginnersfout ;-P

Advertenties

5 gedachtes over “Groot en klein

  1. Leuk patroon he? Ik heb dat jurkje ook al een paar keer gemaakt. Beginnersfout zie ik even niet. Maar je zou de stof een stuk zuiniger kunnen knippen door meerdere stofvouwen te maken. De vouw hoeft niet in het midden, als hij maar recht is. En ik weet niet wat voor stof het is, maar als het rib oid is, heb je altijd een ‘aairichting’ omlaag moet het fijn voelen.
    Welk patroon is de broek? 1 patroondeel herken ik niet, die lange strook verticaal.

    Like

    • Is een patroon uit knippie nr 5 2013, die ik volgens mij in mijn blije doos of ouders van nu doos had 🙂 Bedankt voor de tip, die lange strook is een lusreep, logisch dat je die niet kan plaatsen. Het is idd rib en een kort telefoontje met mijn moeder heeft er voor gezorgd dat ik het patroon wel goed heb gelegd 😉 fieuw… weer een fout minder

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s